ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری یک ماهه

     در حوزه‌ی دندانپزشکی، ایمپلنت‌های دندان نقش بسیار مهمی در جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته یا آسیب‌دیده دارند. ایمپلنت های فوری یک ماهه نوعی از ایمپلنت‌ها هستند که به سرعت و با کمترین مراحل جراحی، بلافاصله پس از استخراج دندان قابل استفاده هستند. در این مقاله، به بررسی تفاوت این نوع ایمپلنت‌ها با ایمپلنت‌های معمولی، افرادی که این نوع ایمپلنت برای آن ها مناسب است و روکش‌های این نوع ایمپلنت‌ها، می‌پردازیم.

تفاوت ایمپلنت های فوری با ایمپلنت های معمولی

 

ایمپلنت های فوری یک ماهه تفاوت‌های مهمی با ایمپلنت‌های معمولی دارند. این ایمپلنت ها به دلیل طراحی خاص خود و استفاده از مواد جدیدتر، بهترین نتیجه را در کوتاه‌ترین زمان به ارمغان می‌آورند. در این نوع ایمپلنت ها معمولاً از روکش‌های PMMA استفاده می شود. همچنین به دلیل داشتن جراحی ساده و سریع و عدم نیاز به مراحل بلند مدت، برای برخی افراد بسیار مناسب است.

مزایا و معایب ایمپلنت های فوری یک ماهه

مزایا:

یکی از مهمترین مزایای این نوع ایمپلنت، سرعت بالای تحویل ایمپلنت است. با استفاده از این نوع ایمپلنت ها، فرد می‌تواند در مدت زمان کوتاهی دندان جدید خود را به دست آورد.

این نوع ایمپلنت‌ها بلافاصله پس ازکشیدن دندان قابل استفاده هستند. این امر برای افرادی که به دلیل شرایط خاص به دندان سالم نیاز دارند، بسیار مهم است. یعنی بلافاصله بعد از کاشت با استفاده از روکش های موقت PMMA زیبایی و حتی جویدن برای بیمار احیا می شود.

ایمپلنت های فوری یک ماهه به دلیل ارتباط مستقیم با استخوان بنیادی، تحریک استخوان را افزایش می‌دهند و باعث تقویت استخوان‌های فک می‌شوند. بر خلاف ایمپلنت های معمول که 4 تا 6 ماه زمان می برند و در این برهه استخوان و لثه بیمار دچار تحلیل می‌شوند. در ایمپلنت‌های فوری جلوی تحلیل لثه و استخوان گرفته می‌شود و با وجود پیوندهای استخوانی و PRF‌ تحریک و بازسازی لثه و استخوان اتفاق می‌افتد.

معایب:

ایمپلنت‌های فوری یک ماهه در برخی از شرایط خاص مانند ابتلا به دیابت یا بیماری های پوکی استخوان، افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، یا افرادی که بیماری‌های خود ایمنی دارند ممکن است با بدن بیمار ناسازگار باشند.

در این روش همانند هر جراحی دیگری، احتمال عفونت وجود دارد. با این توضیح که افراد باید پس از عمل جراحی دقت مضاعف را در بهداشت دهان و دندان خود داشته باشند. به این دلیل که در همان مرحله ایمپلنت ها تحت فشار جویدن و عملکرد قرار می‌گیرند. بنابراین توصیه می شود که مراقبت‌های پس از جراحی که توسط جراح مطرح می‌شود با دقت بالایی انجام و پیگیری شود.

افرادی که ایمپلنت های فوری برای آن‌ها مناسب است

ایمپلنت‌های فوری یک ماهه برای افرادی که شرایط زیر را دارند، مناسب هستند:

افرادی که دندانی را از دست داده‌اند و نیاز به جایگزینی سریع دارند. به عنوان مثال افرادی که یکی از دندان‌های قدامی خود را به یک باره از دست داده‌اند. این افراد به علت جایگاه شغلی‌ای که دارند، نیازمند جایگزینی سریع دندان خود هستند.

افرادی که به دلایل مختلف نمی‌تواند مراحل درمان طولانی را طی کنند. برای مثال افرادی که از کشور های دیگر جهت درمان ایمپلنت به دندانپزشک و جراح مراجعه کرده و زمان محدودی جهت درمان دارند. یا افرادی که به علت اقدام به بارداری و انجام جراحی‌های خاص نیاز به درمان زود هنگام دارند.

افرادی که دارای استخوان‌های فک قوی و سالمی هستند و قابلیت نگه داشتن ایمپلنت را در فک خود دارند. در این افراد نیز سرعت بیشتر در تحویل ایمپلنت بسیار رضایت بخش است.

روکش های مورد استفاده در ایمپلنت های فوری یک ماهه

به صورت کلی دو شیوه جهت تحویل روکش فوری ایمپلنت‌ها وجود دارد

در روش اول می‌توان در همان روز جراحی با استفاده از یک روکش موقت که روی ایمپلنت قرار می‌گیرد، زیبایی و جویدن بیمار را احیا کرد. سپس بعد از گذشت یک الی دو ماه دوباره قالبگیری کرد و روکش نهایی را به بیمار تحویل داد. روکش‌های موقت تحت عنوان PMMA (پلی متیل متاکریلات) برای این نوع ایمپلنت‌ها استفاده می‌شوند. این نوع روکش به دلیل خواص فیزیکی مناسب خود، بسیار مقاوم و پایدار است. همچنین، این روکش به راحتی قابل شکل‌دهی و تطبیق با ساختار دندان طبیعی است که بعد از گذشت یک الی دو ماه با روکش دائمی جایگزین می‌شود.

روش دوم می‌توان از ایمپلنت‌هایی که بارگذاری فوری 20 روزه دارند(نظیر اشترومن سوییس یا برند آستم کره) استفاده کرد که با سرعت زیاد به استخوان جوش می‌خورند و بعد از سه هفته قالب گیری انجام شده و روکش نهایی در زمان کمتر از یک ماه به بیمار تحویل می‌گردد. این روش در افرادی که مسافر هستند بسیار کاربردی و مطلوب است.

روش جراحی 

ایمپلنت‌های فوری یک ماهه، پس از خارج شدن دندان قدیمی از دهان بیمار صورت می‌گیرد. پس از کشیدن دندان، بلافاصله ایمپلنت در جای خالی دندان قبلی قرار می‌گیرد و جایگزین آن می‌شود. این روش بسیار کارآمد است زیرا فرد نیاز به دو مرحله جداگانه برای استخراج دندان و نصب ایمپلنت ندارد.

برای انجام این جراحی، دندان به صورت کاملا محافظه کارانه توسط جراح متبحر خارج می‌شود که این کار باعث می‌شود استخوان و لثه بیمار کاملا سالم باقی بماند. در مرحله بعد هرگونه ضایعه اطراف دندان پاکسازی می‌شود.در نهایت با دریلینگ مناسب فضای مطلوب جهت وارد کردن ایمپلنت در ناحیه ایجاد می‌شود. قبل از وارد کردن ایمپلنت پیوند استخوان و prf جهت بازسازی و تقویت استخوان سازی در ناحیه قرار داده می‌شود. در مرحله آخر ایمپلنت با یک نیروی مناسب و ثبات اولیه مطلوب وارد استخوان می‌شود. با این روش، فرد می‌تواند بلافاصله پس از کشیدن دندان، از ایمپلنت جدید استفاده کند. همچنین در این روش طول درمان به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. این روش می‌تواند برای افرادی که نیاز به جایگزینی سریع دندان دارند و یا نمی‌توانند درمان در چندین مرحله طولانی را طی کنند، بسیار مناسب و موثر باشد.

نگهداری و مراقبت

برای حفظ و نگهداری این نوع ایمپلنت، رعایت مراقبت های زیر ضروری است:

مراقبت دهانی منظم: شامل تمیز کردن دندان ها و ایمپلنت ها با مسواک و نخ دندان است. استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین به همراه آب نمک رقیق در طول شبانه روز باعث کاهش میزان باکتری ها در محیط دهان می‌شوند. این موضوع به بازسازی لثه کمک می‌کند. بهترین روش برای شست‌و‌شو استفاده از یک سرنگ حاوی آب نمک رقیق یا سرم نمکی در اطراف ناحیه ایمپلنت می‌باشد.

نجویدن غذاهای سفت: از خوردن غذاهایی مانند ته دیگ، هویج، آجیل و غیره که می‌توانند به ایمپلنت‌ها آسیب برسانند، خودداری کنید.

استفاده از ویتامین‌ها و پروتئین‌ها: توصیه میشود از ویتامین ها و پروتئین ها جهت بازسازی ناحیه زخم استفاده شود. ویتامین C جهت بازسازی لثه ها بسیار مفید است.

عدم استفاده از دخانیات: از کشیدن سیگار قلیان، و هرگونه سیگار الکترونیکی خودداری کنید. زیرا این عمل می‌تواند به روند بهبود و موفقیت عمل آسیب برساند به گونه ای که تا دو برابر ریسک از بین رفتن ایمپلنت را افزایش میدهد. در واقع هرگونه استعمال دود با توجه به ایجاد خشکی دهان و مشکلات لثه‌ای بزرگترین خطر را برای ایمپلنت دارند.

سوالات متداول

سوال 1: آیا نصب ایمپلنت های فوری یک ماهه دردناک است؟

پاسخ: جراحی نصب ایمپلنت های فوری یک ماهه ممکن است باعث ایجاد اندکی درد و تورم در محل جراحی شود، اما با مصرف داروهای مسکن و رعایت دستورالعمل های پس از جراحی، این عوارض به طور کلی کاهش می‌یابند.

سوال 2: آیا ایمپلنت های فوری یک ماهه قابل تحمل برای همه افراد هستند؟

پاسخ: خیر، این نوع ایمپلنت ها برای برخی افراد مناسب نیستند. افرادی که به دلیل شرایط خاص مانند بیماری‌های دیابتی یا عفونی، نمی‌توانند به درستی درمان شوند، باید با پزشک خود در مورد انتخاب روش مناسب مشورت کنند.

سوال 3: آیا ایمپلنت های فوری یک ماهه قابلیت استفاده بلند مدت دارند؟

پاسخ: بله، با رعایت مراقبت های مناسب و مراجعه به دندانپزشک برای معاینه و انجام ترمیم های منظم،  قابلیت استفاده بلند مدت را دارند.

سوال 4: آیا روکش PMMA در ایمپلنت های فوری یک ماهه قابل تغییر است؟

پاسخ: بله، روکش PMMA قابل تغییر و شکل‌دهی است. در صورت نیاز به تعویض یا تغییر رنگ روکش، می‌توان با مراجعه به دندانپزشک این کار را انجام داد.

سوال 5: آیا ایمپلنت های فوری یک ماهه تحریک استخوان را افزایش می‌دهند؟

پاسخ: بله،این نوع ایمپلنت ها به دلیل ارتباط مستقیم با استخوان بنیادی، تحریک استخوان را افزایش می‌دهند و باعث تقویت استخوان‌های فک می‌شوند.

با اتمام این مقاله، امیدواریم که اطلاعاتی کامل درباره ایمپلنت های فوری یک ماهه به دست آورده باشید. در صورت داشتن سوالات بیشتر، می‌توانید با متخصصان دندانپزشکی مشورت کنید.

شما عزیزان می توانید هرگونه مشاوره ای که در مورد ایمپلنت های فوری دارید را مستقیما با دکتر میلاد محمدی به اشتراک بگذارید. کافیست فرم زیر را تکمیل کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

Share your love
دکتر میلاد محمدی
دکتر میلاد محمدی
Articles: 146

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *