دندان‌های عقل

جراحی دندان های عقل

دندان‌های عقل در انسان‌ها حدود 18 تا 25 سالگی در دهان نمایان می‌شوند. زمانی که جوانه‌ی دندان‌ عقل شروع به حرکت می‌کند ممکن است به علت کمبود فضا یا علل دیگر نتواند در دهان بیمار ظاهر شود. ویا به صورت نیمه پنهان در دهان ظاهر شود.

به صورت کلی 3 موقعیت برای دندان‌های عقل وجود دارد:

دندان عقلی که به صورت طبیعی در جای درست خود باشد.

به صورت نیمه پنهان می‌باشد.

دندان عقلی که کاملا درون فک باقی مانده است.

نکته ای که وجود دارد این است که همه‌ی دندان‌های عقل نیاز به حذف یا جراحی ندارند. دندان عقلی که درمکان مناسب خود رویش پیدا کرده و موقعیت صحیحی دارد و در زاویه خاصی قرار نگرفته نیاز به کشیده شدن ندارد.

اما در مورد دندان‌های عقلی که پنهان بوده و یا درون فک قرار گرفته نیاز به کشیدن و جراحی وجود دارد.

سن مناسب جراحی دندان عقل

بهترین سن برای انجام جراحی دندان‌های عقل سنین بین 20 تا 25 سالگی می‌باشد. در این سن بیمار استخوان بسیار ایده آل و خوبی دارد و بعد از جراحی دندان عقل استخوان قابلیت بازسازی خوبی دارد. یعنی در سنین بالاتر پس از کشیدن دندان عقل ممکن است استخوان به شیوه‌‌ی مطلوبی بازسازی نشود. همچنین با بالاتر رفتن سن استخوان محکم‌تر شده و جراحی دندان عقل دشوارتر می‌شود.

سوالات رایج

آیا دندان عقل خود را خارج کنیم یا خیر؟

پاسخ: اگر دندان عقل شما در جای مناسب خود و به شیوه‌ای صحیح و در زاویه‌ای مناسب رشد کند نیاز به جراحی و حذف دندان وجود ندارد. اما چنانچه دندان نیمه پنهان در درون فک شماست یا به صورت کاملا پنهان قرار دارد بهتر است در سنین 20 تا 25 سالگی توسط یک جراح ماهر خارج یا جراحی شود.

آیا جراحی دندان عقل عوارض دارد؟

پاسخ: بله جراحی دندان عقل می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض می‌توان به تورم، درد و کم باز شدن دهان اشاره کرد. همچنین عوارض بلند مدتی از جمله بی حسی لب پایین که در اثر جراحی ایجاد می‌شود را می‌توان عنوان کرد.
شما عزیزان می توانید هرگونه مشاوره ای که در مورد دندان های عقل دارید را مستقیما با دکتر میلاد محمدی به اشتراک بگذارید. کافیست فرم زیر را تکمیل کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

Share your love
دکتر میلاد محمدی
دکتر میلاد محمدی
Articles: 146

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *